Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /home/advies/domains/adviesaandelenkopen.nl/public_html/wp-config.php on line 89
Uitleg: hoe koop je aandelen? | Advies Aandelen Kopen
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/advies/domains/adviesaandelenkopen.nl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/advies/domains/adviesaandelenkopen.nl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Uitleg: hoe koop je aandelen?

Beleggen in aandelen is een leuke manier om wat geld te verdienen. Het is wel een risico, maar dat maakt het juist spannend. Je investeert je eigen spaargeld in een bedrijf terwijl je niet weet wat dat bedrijf gaat doen in de toekomst. Het kan de goede kant opgaan, wat in jouw voordeel gaat werken, maar het bedrijf kan ook een verkeerde kant op gaan en zijn waarde verliezen. In dit artikel vertellen wij, hoe je als beginnende belegger, op een goede manier aandelen kunt kopen.

Beginnen
Je hebt ten eerste wat geld nodig om te gaan investeren. Je moet je ook afvragen waarom je wilt gaan beleggen in aandelen. Het is geen reële gedachte dat je binnenkort in het geld zwemt. Als je wilt leren om op een juiste manier met geld om te gaan, of je zoekt een goede rente, dan is beleggen in aandelen zeker wat voor jou!

Kies de goede bank
Je kunt natuurlijk geen aandelen kopen zonder bank die aandelen aanbiedt. Je gaat dus op zoek naar een bank die bij jou past. Dit kan je eigen bank zijn maar je kunt er ook voor kiezen om bij een andere bank aandelen te gaan kopen. Banken die populair zijn, zijn: ING, Rabobank en ABN Amro. Het is belangrijk om een bank te kiezen waar jij je goed bij voelt en waar jij je geld aan wil toevertrouwen.

Verdiepen in een bedrijf
Dan wordt er een aandelenrekening geopend bij de bank naar keuze, dit kan een tijdje duren. Als je rekening geopend is kan het kopen van aandelen beginnen. Bedenk of het een goede tijd is om aandelen te kopen en bij welk bedrijf je dit wilt gaan doen. Op het moment dat je een bedrijf hebt gevonden waarin je wilt gaan investeren kun je meer informatie gaan zoeken over dat bedrijf. Blijf het bedrijf een poosje volgen en bekijk of het in een stabiele periode zit. Houd dit zeker een langere tijd, een paar weken, in de gaten voordat je jouw geld hieraan uitgeeft. Bekijk ook de geschiedenis van het bedrijf, laat het veel dalingen zien of zie je een stijgende lijn? Het is ook een slim idee om te kijken in welke sector het bedrijf valt. Kies een sector die een positieve groei doormaakt. Als je het allemaal niet zeker weet, kun je advies vragen aan een kenner of bij iemand die ook investeert in aandelen. Als laatste is het belangrijk wat je eigen gevoel is bij het bedrijf, zit er toch nog ergens een nare kriebel? Doe het dan niet en ga op zoek naar een ander bedrijf waar je aandelen kunt kopen.

Maak je keuze!
Je hebt een keuze gemaakt, hebt het bedrijf onderzocht en je hebt er een goed gevoel bij. Dan kun je bekijken hoeveel aandelen je wilt gaan kopen. Dit geef je door en dan is het belangrijk om de beurs goed in de gaten te houden. Het is verstandig om je geld te verspreiden. Kies een aantal bedrijven zodat je ook meer kansen hebt. Let er wel op dat beleggen en aandelen altijd een risico zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor je keuzes, doe daarom nooit impulsieve aankopen en bekijk alle aandelen goed. Evalueer van tijd tot tijd en bekijk of je niet wilt veranderen van bedrijven.

Gemaakt door op .


Start met beleggen *Uw kapitaal is in gevaar

Gratis advies

Beleggingsadvies

"Ik vind het heel leuk om mezelf bezig te houden met het beleggen van aandelen op de beurs. Hiervan wil ik jullie laten meeprofiteren en graag nieuwe strategieën aanleveren. Bezoek daarom mijn website regelmatig en volg de trends."

Live koersen

Beleggersmelding

Het vermogen dat u heeft loopt mogelijk gevaar met aandelen beleggen. Plus500, de aanbieder die wij aanbevelen is geschikt voor gevorderden en niet voor beginnende beleggers. Zorg daarom dat je alle CFD's weet. Plus500 is gereguleerd door Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk.