Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /home/advies/domains/adviesaandelenkopen.nl/public_html/wp-config.php on line 89
De beurs | Advies Aandelen Kopen
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/advies/domains/adviesaandelenkopen.nl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/advies/domains/adviesaandelenkopen.nl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

De beurs

Een beurs is vaak een abstract onderwerp. Er is wel een echte beurs, die zich in Amsterdam bevindt, maar vaak wordt er over “de beurs” gesproken als een abstracte term. Een beurs handelt in allerlei dingen. Er zijn drie dingen die bovenaan de lijst staan en dat zijn aandelen, opties en obligaties.

De beurs kun je vergelijken met een grote markt. Er worden talloze dingen verhandeld. Alles wat maar met geld te maken heeft kom je tegen op de beurs. Er wordt gebruik gemaakt van fluctuerende cijfers. Deze cijfers bepalen onder andere rentestanden en koersen. Ook worden deze beïnvloed voor allerlei gebeurtenissen: wisselkoersen, verwachtingen, conjunctuur en nog allerlei factoren. Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op de beurs, waarom het lastig is om te voorspellen wat er gaat gebeuren op de beurs. Mensen zoals beursanalisten houden zich bezig met het voorspellen van de beurs en alles wat er mee te maken heeft.

Aandelen, opties en obligaties kwamen al eerder in dit artikel voor, deze drie onderwerpen worden in dit artikel behandeld.

Aandelen:
Een aandeel is eigenlijk een eigendomsbewijs van een bepaald bedrijf. Eén aandeel is maar enkel 1 aandeel van een legio aandelen wat een bedrijf uitgeeft. Bedrijven geven aandelen uit. Hierdoor bouwen zij een vermogen op. Een bedrijf “krijgt” geld van beleggers maar in ruil hiervoor krijgen de beleggers dividend. Dividend kun je zien als een soort salaris wat het bedrijf betaalt aan de belegger.

Voor mensen die willen sparen zijn aandelen een leuke manier. Het loont eigenlijk alleen als ze een groot percentage van het totaal bezitten. Mensen die aandelen hebben, ook wel aandeelhouders genoemd, krijgen elk jaar hun dividend. Als aandeelhouders willen stoppen, gaan zij hun aandelen verkopen. Een nadeel van aandelen zijn de grote schommelingen. Als het aandeel in waarde daalt, draaien de mensen verlies. Natuurlijk kan het ook een positieve draai hebben: als de aandelen in hun waarde stijgen, maken de aandeelhouders ook winst.

Obligaties:
Obligaties zijn eigenlijk gewone leningen, alleen dan in beurstermen. Als er een obligatie wordt aangeboden kunnen mensen die hier interesse in hebben het bedrijf geld aanbieden. Bij een obligatie zit ook altijd een rente. Stel je voor: een bedrijf heeft een obligatie en jij biedt het bedrijf jouw geld aan, hier wordt natuurlijk ook rente over betaald. Rentestanden kunnen schommelen, hierdoor is een ene obligatie interessanter dan een ander omdat de rentestand hier hoger van is. Investeren in een obligatie is een veiligere manier dan in aandelen.

Opties:
Ten slotte zijn er opties. Opties zijn geen onderdeel van aandelen, maar zitten er wel aan vast. Een optie is niet verplicht, maar het is een recht die je hebt. Een optie is het recht om een aandeel op een bepaald moment en tijdstip te kunnen verkopen of te kopen. Er zijn twee opties: put-opties en call-opties. Je kunt tegen een vergoeding kiezen welke optie je neemt. Als je kiest voor een call-optie, heb je recht om een aandeel te kopen tegen een vast bedrag, een vast tijdstip.
Een put-optie is het tegenovergestelde. Je koopt de optie om te verkopen.

Mensen kunnen enorm veel geld verdienen door het kopen van aandelen of investeren in obligaties. Maar het is en blijft een risico. Bekijk ook de andere kant: mensen hebben ook flinke bedragen verloren door op de beurs te stappen. Begin klein en zo kun je altijd opbouwen naar een groter bedrag!

Gemaakt door op .


Start met beleggen *Uw kapitaal is in gevaar

Gratis advies

Beleggingsadvies

"Ik vind het heel leuk om mezelf bezig te houden met het beleggen van aandelen op de beurs. Hiervan wil ik jullie laten meeprofiteren en graag nieuwe strategieën aanleveren. Bezoek daarom mijn website regelmatig en volg de trends."

Live koersen

Beleggersmelding

Het vermogen dat u heeft loopt mogelijk gevaar met aandelen beleggen. Plus500, de aanbieder die wij aanbevelen is geschikt voor gevorderden en niet voor beginnende beleggers. Zorg daarom dat je alle CFD's weet. Plus500 is gereguleerd door Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk.